zaterdag 10 mei 2014

14. Lucebert in Perdu

Vanavond, vanaf half negen, is de Lucebert Road Show te zien en te horen in Perdu in Amsterdam bij gelegenheid van de twintigste sterfdag van dichter en schilder Lucebert.

'Krap negentig jaar geleden, op 15 september 1924, begon de tijd te tikken voor Lubertus Jacobus Swaanswijk. Op 10 mei precies 20 jaar geleden raakte hij uit de tijd, Lucebert, en begon voor hem de eeuwigheid.'

Lucebert, omslagillustratie voor Hans Andreus, De taal der dieren (1953)
Het programma bestaat uit muziek (door kleinzoon Mees), een loterij (prijs is een originele nieuwjaarswens van Lucebert en zijn vrouw Tony), voordrachten van gedichten en vertalingen (door Mustafa Stitou en Diane Butterman), films waarin Lucebert te zien is of wordt becommentarieerd en drie praatjes, over taal (door Ton den Boon), ex-librisontwerpen van Lucebert (door Huug Schipper) en illustraties (door mij, naar aanleiding van het boek Lucebert, Drukwerk voor anderen).

Lucebert, illustratie in Haagse Post, 23 mei 1953
Ook worden er boeken uit de bibliotheek van Lucebert te koop aangeboden; de opbrengst is bedoeld ter ondersteuning van de activiteiten van Perdu. De boeken zijn voorzien van zijn stempel en/of handtekening. De boeken worden in bijeengebonden bundeltjes van drie verkocht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten