vrijdag 29 juli 2016

110. Tweede "round table"-discussie Artists & Others New York

Donderdag 28 juli, in de vroege avond, vond in de Grolier Club de afsluitende tweede rondetafeldiscussie plaats tijdens de tentoonstelling Artists & Others. The Imaginative French Book in the 21st Century.

Didier Mutel en Robbin Ami Silverberg, 28 juli 2016
Ondanks de al dagenlang aanhoudende hitte - met temperaturen hoog boven de dertig graden Celcius - én ondanks het ingetreden vakantieseizoen, kwamen zo'n 35 geïnteresseerden af op het evenement. Dat het ze echt om de inhoud ging, bleek al snel, want dit New Yorkse publiek begon al na een kwartier ook zelf vragen te stellen en te beantwoorden. Het werd een levendige discussie, die charmant en beslist werd geleid door Jane Siegel, conservator van de Columbia University.

Deels ging de discussie over de problemen van conservatoren - een van de leden van het panel was conservator Tim Young van Yale University - of die van onderzoekers - Hélène Campaignolle van de Sorbonne schaarde zich in die categorie - en deels ging het over de verspreiding van kunstenaarsboeken over Europa en Amerika. De twee aanwezige kunstenaars, Didier Mutel uit Parijs en Robbin Ami Silverberg uit Brooklyn, fascineerden het publiek met hun opvattingen en verhalen.

Een van de verhalen van Didier Mutel was dat hij - toen hij voor het eerst in  New York arriveerde, er niemand kende en al helemaal niemand die zijn boeken zou willen kopen. Hij keek daarom in de Yellow Pages en vond daarin het adres van antiquariaat Ursus Books. Die antiquaar nam zijn boek in consignatie en verkocht er binnen korte tijd enkele exemplaren van.

De tentoonstelling is nog tot aanstaande zaterdag te zien in de Grolier Club.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten