donderdag 9 november 2017

178. Uitnodiging De kunst van lezen

Op 17 november bent u van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling ‘De kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia’. Gastspreker is Mark Mieras, wetenschapsjournalist, over hoe onze hersens omgaan met lezen.

Svp aanmelden via de website van de KB.  

De tentoonstelling toont zes aspecten van lezen: bladeren, aanraken, kijken, onthouden, je concentreren en reageren. Boeiende boekproducties van nationale en internationale kunstenaars zijn voor het eerst in Nederland te zien. Van William Kentridge is dat zijn boek+film 2nd Hand Reading; de feministische activiste Mirabelle Jones toont een nieuw 3d-geprint muzikaal boek en Michael Mandiberg heeft de Nederlandse Wikipedia uitgeprint. Er zijn boeken te zien met foto’s die op warmte reageren, vertalingen van gedichten die verstoord raken door nieuwere vertalingen en teksten die door een bril aan je worden voorgelezen.

In deze tentoonstelling zonder vitrines is het de bedoeling dat u de boeken aanraakt, doorbladert en bekijkt.

De Koninklijke Bibliotheek (KB), nationale bibliotheek van Nederland, en Museum Meermanno | Huis van het boek, nodigen u van harte uit de feestelijke opening bij te wonen in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Datum: vrijdag 17 november 2017
Locatie: Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag
Aanvang: 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Borrel in Museum Meermanno: vanaf ca. 17.30

Aanmelden via de website van de KBGeen opmerkingen:

Een reactie posten