donderdag 9 juni 2016

102. Koopman-tentoonstelling geopend in New York

Om een blog te publiceren heb je een wachtwoord nodig en dat was ik - op reis, onderweg, in een gehuurd appartement in New York - even kwijt, maar ik vond het terug in de prullenmand van mijn laptop en kan nu eindelijk berichten over de gebeurtenissen van vorige week toen de Collectie Koopman in een tentoonstelling werd gepresenteerd in New York.

Om daar binnen te komen heeft u geen wachtwoord nodig, al is de ingang door een verbouwing next door wat lastig te vinden. Sinds 1 juni is in de Grolier Club in de 60ste straat in New York de tentoonstelling Artists & Others. The Imaginative French Book in the 21st Century te zien.

Op de dag van de opening waren mijn collega's Imke Neels en Madeleine van den Berg nog aan het werk aan de laatste zaken van de inrichting: een tafel met boeken die men in handen kan nemen, doorbladeren, bestuderen en lezen.

Imke Neels & Madeleine van den Berg werken aan Artists & Others
De opening in de Grolier Club werd druk bezocht. Een volle zaal kon zien hoe visueel de tentoonstelling van moderne, internationale boekkunst geworden is - en hoe ruim de term "French" voor de Collectie Koopman wordt geïnterpreteerd. Er zijn Duitse, Russische en Marokkaanse kunstenaars vertegenwoordigd; Amerikaanse en Nederlandse auteurs - en nog veel meer nationaliteiten zijn bij de uitgevers, drukkers, kunstenaars en auteurs die samenwerken met collega's in Frankrijk of die Franse teksten als uitgangspunt nemen.

Hieronder enkele impressies van de opening.


Drukker en kunstenaar François Da Ros en Martine Rassineux bij 'hun' vitrine


De blogger als spreker
Zie ook blog 103 over latere evenementen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten