zaterdag 19 februari 2022

315. De bibliotheek van Anthon Beeke in de KB

Eindelijk kan ik weer eens meedoen met een echte presentatie van boeken aan een publiek. Boeken en publiek in één ruimte. Lang niet gedaan!

Aanstaande dinsdag, 22 februari, is er in de KB, nationale bibliotheek een bijzondere workshop waarbij 'trendforcaster' Lidewij Edelkoort en ik zullen praten over de persoonlijke boekenverzameling van Anthon Beeke die nu in de KB is tentoongesteld.


Body Type van Anthon Beeke,
geëxposeerd in Eindhoven, 2020

Beeke (1942-2018) was een vernieuwende, toonaangevende grafisch vormgever waarvan ik me zelf vooral de affiches voor Toneelgroep Amsterdam herinner en natuurlijk zijn beroemde Body Type. Beelden die je nooit meer vergeet. Waar haalde hij zijn inspiratie vandaan? Uit van alles, objecten, efemere druksels, maar ook kunst en boeken. Zijn verzameling bestaat eigenlijk uit verschillende deelverzamelingen, zoals typografie, seks en mode, maar wat het boeiend maakt zijn niet zozeer de afzonderlijke boeken, maar hun onderlinge connecties. Wat betekenen de sporen die je kunt volgen door deze verzameling?


Tentoonstelling verzameling Anthon Beeke in de KB 2022

Leren we de man kennen door zijn verzameling? Kijken we anders naar zijn werk door naar zijn boekenkast te kijken. Alle boeken kunnen door het publiek in de hand worden genomen en bekeken. Je hoeft je nieuwsgierigheid niet te bedwingen!

Locatie: KB, Den Haag: eerste verdieping, in de zaal achter de draaideur. Een KB-pas is niet nodig, toegang is gratis.

Datum: Dinsdag 22 februari.

Aanvang: 19.00 uur.

Programma:
18.30 Welkom in de KB, met een drankje
19.00 Lezing door Lidewij Edelkoort en Paul van Capelleveen
20.00 Snuffelen in de boeken van Anthon


Aanmelden via: inschrijven@kb.nl onder vermelding: avondpresentatie Beeke 22 februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten